Archief

Onderzoek naar Westlandse schaatsbaan

Jan van der Knaap, voorzitter van ijsclub de Eendracht in Naaldwijk en lid van de Westlandse Schaatsers, is voorstander van een onderzoek naar de mogelijkheid om in de gemeente Westland een 400 meter-schaatsbaan te bouwen. Van der Knaap heeft dit zaterdag gezegd in WOS-sport.

"Ik vind het zeer zeker de moeite waard om een studie te doen en externe partijen te benaderen. Gezien de populariteit van schaatsen in deze regio en relaterend aan de gebouwde kleine schaatsbanen in bijvoorbeeld Hoorn en Breda, moet dit mogelijk kunnen zijn" aldus Van der Knaap. De Westlander wil ook zelf een rol spelen bij het mogelijke onderzoek.

Van der Knaap reageerde op het nieuws dat schaatsbaan en recreatiecomplex De Uithof in Den Haag na de zomer wellicht de deuren moet sluiten. Directeur Eugène de la Croix bevestigde tegenover Omroep West de inhoud van een vertrouwelijke brief hierover van het schaatsgewest Zuid-Holland. Het zou onder meer ook de ondergang van ijshockeyclub HYS The Hague betekenen. Volgens De la Croix heeft De Uithof de afgelopen jaren vele tonnen gestoken in het sponsoren van het ijshockey en schaatsen in Den Haag, inclusief het schaatsgewest. De directeur stelt dat dit niet langer is op te brengen.

De Uithof, waar ook plek is voor klimmen en karten, ging al eerder bijna ten onder. Toen sprong de gemeente Den Haag wel eens bij. De la Croix pleit ervoor om de verenigingen toe te staan binnen de geldende regels subsidie te krijgen en te mogen besteden aan het complex.