Archief

Museum Maassluis na half jaar heropend

Het Museum Maassluis is na een verbouwing van een half jaar weer geopend. Directeur John Massaar van het Fonds Schiedam, Vlaardingen e.o. mocht de openingshandeling verrichten.

Vooral de Dijkzaal en de entree zijn flink veranderd door de verbouwing. Beide zijn voorzien een frisse witte tint en nieuwe, voornamelijk houten, meubelen.

Het museum kent drie verschillende tentoonstellingen. Zo is er in de Dijkzaal een vaste tentoonstelling met de titel: 'Een wandeling door de geschiedenis van Maassluis.' Een maquette van Maassluis in 1614 is het topstuk van de permanente opstelling.

In de Tuinzaal is er een tijdelijke expositie met de naam: 'De strijd om de onafhankelijkheid', gelijk aan de naam van de eerste aflevering van de nieuwe historische documentairereeks, De Strijd van Maassluis van Bas Booister. Naast de eerste aflevering is daar ook een historische tijdlijn te vinden en moderne kunstwerken over de 400-jarige onafhankelijkheid van de stad.

In de Podiumzaal is de privé-collectie van Lies Kap-Favié te zien. Diverse objecten over Maassluis en van Maassluise winkels zijn daar in de komende maanden te zien.

Dit weekeinde is het museum vanwege de heropening gratis te bezoeken.

Categorieen:
Maassluis Algemeen