Archief

'Voorlopig geen landelijke intocht Sint in Maassluis'

Om de landelijke intocht van Sinterklaas naar Maassluis te halen, zal zeker nog een aantal jaar op zich laten wachten. Dit laat het college van B en W desgevraagd weten. Een evaluatierapport van de stad Roermond leert, dat deze gemeente een voortraject van zes jaar nodig had.

Of het überhaupt mogelijk is om de intocht naar de stad te halen, is nog steeds de vraag. Het college zegt informatie te hebben ingewonnen bij de gemeenten Schiedam en Roermond, maar het onderzoek loopt nog. Zo gauw de viering van 400 jaar Maassluis is beëindigd, worden de mensen achter de landelijke intocht uitgenodigd om te kijken naar de mogelijkheden.

In november vorig jaar nam de gemeenteraad een motie van de PvdA aan, waarin de partij het college opriep de haalbaarheid van een landelijke intocht te onderzoeken. Alleen Maassluis Belang stemde tegen.

Mocht Maassluis daadwerkelijk de landelijke intocht naar de stad willen halen, dan moet de gemeente uitgaan van een investering van rond de 300.000 euro. Dat blijkt uit een inventarisatie door WOS Media van eerdere intochten.

Categorieen:
Maassluis Algemeen