Archief

LTO: Handen af van kassen

LTO Noord Glaskracht pleit voor bescherming van het kassenareaal in Westland-Oostland. In de nieuwe structuurvisie lijkt de provincie Zuid-Holland ook vestiging van 'greenport gerelateerde bedrijven' toe te willen staan. Daarmee komt het voor de glastuinbouw beschikbare teeltareaal onder druk te staan. Bovendien maakt dit herstructurering in de toekomst veel moeilijker.

Koos Hogendoorn van LTO Glaskracht zei dit vrijdag tijdens een hoorzitting van Provinciale Staten. In juli neemt de provincie een besluit over de stuctuurvisie. LTO is op zich wel te spreken over de ruimte die de glastuinbouw krijgt. Die mag meer inspelen op nieuwe marktontwikkelingen. Maar van het teeltareaal moet wel worden afgebleven. LTO wijst erop dat er voor 'greenport gerelateerde bedrijven' nog ruimte op bedrijventerreinen in de omgeving is en dat er veel kantorenlocaties leeg staan.

LTO Noord Glaskracht vraagt verder aan de provincie apart aandacht voor het achterblijven van de glasvezelstructuur in de buitengebieden. Voor een dynamische sector als de glastuinbouw is dit van levensbelang. Het is hoognodig dat hier snel wat aan gebeurt.

Categorieen:
Westland Algemeen