Archief

Kopstukken criminele jeugdgroep verhuisd

Van de criminele jeugdgroep in Naaldwijk zijn de twee kopstukken naar buiten het Westland verhuisd. Volgens bureauchef Willem-Jan de Koning is er eentje naar het oosten van het land vertrokken en woont de ander bij familie in Den Haag. De groep omvat verder drie "ambitieuze delinquenten" en elf meelopers, van wie er momenteel eentje in de cel zit. Dat zei De Koning donderdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Politie, justitie en gemeente Westland volgen deze jongeren met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar op de voet. De groep is door de politie 'Kattenkruid' gedoopt. Er blijkt via een van de leden een link te bestaan met de groep jongeren die veel overlast veroorzaakt in de straat Esdoorn en omgeving.

Een buurtbewoonster van de Esdoorn kwam in de commissie vragen om een vollediger dekking van het gebied met camera's. Die hangen er nu wel, maar de jongeren slagen er regelmatig in om letterlijk buiten beeld te blijven. "En daar staan ze dan met de zakjes weed, met de blikjes en met de grote monden", schetste zij de situatie.

Fractievoorzitter Van der Meer van LPF Westland zou graag zien, dat de door Vestia ingeschakelde particuliere beveiligers bij hun controlerondes ook poolshoogte nemen in de kelderboxen. Burgemeester Van der Tak beloofde dat verzoek over te brengen.