Archief

WOS Westland Marathon: duizendste deelnemer geboekt

Bij de organisatie van de WOS Westland Marathon heeft zich donderdagmiddag de duizendste deelnemer ingeschreven. Het is de 53-jarige Lierenaar Cock Barendse die voor het bereiken van deze mijlpaal zorgde. Het is overigens de laatste dag dat kan worden ingeschreven. De inschrijving sluit om middernacht.

De marathon wordt komende zondag gehouden. Dit gebeurt ter gelegenheid van de viering van de 400-jarige zelfstandigheid van Maassluis. De start is om 11.30 uur aan de Dr. Albert Schweitzerdreef in Maassluis. De lopers rennen via de binnenstad van Maassluis naar Maasland en vervolgens naar De Lier, Maasdijk, 's-Gravenzande, Naaldwijk, Maasdijk om te finishen bij het vertrekpunt.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de samenwerkende atletiekverenigingen AV Waterweg uit Maassluis, Thof Running Maasland en Olympus '70 uit Westland. Er zijn twee afstanden: de hele marathon, met zo'n vierhonderd deelnemers, en de halve marathon, met ruim zeshonderd inschrijvingen.



Maassluis is de bakermat van dit evenement, dat tussen 1969 en 1997 jaarlijks werd georganiseerd. In de laatste jaren van die periode waren start en finish bij FloraHolland in Honselersdijk. In de afgelopen jaren is de roep om de marathon nieuw leven in te blazen steeds sterker geworden.