Archief

Veel meer mishandelingen gemeld

In de eerste vier maanden van dit jaar zijn in de gemeente Westland 82 gevallen van mishandeling bij de politie gemeld, tegen 34 in dezelfde periode vorig jaar. Dat bleek uit de cijfers die bureauchef Willem-Jan de Koning van het Basisteam Westland donderdagavond presenteerde aan gemeenteraadsleden.

Volgens De Koning is er nog geen sprake van een structurele problematiek, al gaat het in ongeveer een kwart van de gevallen om huiselijk geweld. Verder moet onder meer worden gedacht aan verkeers- en burenruzies die uitmonden in mishandeling.

Burgemeester Van der Tak wees er op, dat het wel een punt van zorg is, dat bij nogal wat huiselijk geweld een belangrijke rol wordt gespeeld door overmatig alcoholgebruik. "Dat huiselijk geweld neemt echt toe", aldus Van der Tak, die daarin werd bijgevallen door de bureauchef.

Overigens vormt 'Mishandeling' de enige Geweld-categorie waarin sprake is van een stijging van het aantal meldingen in de eerste vier maanden van dit jaar. Het aantal bedreigingen is gedaald van 43 naar 19, het aantal straatroven van 7 naar 1 en het aantal overvallen van 6 naar 1.

Categorieen:
Westland Algemeen