Archief

Centrum 's-Gravenzande eind 2017 klaar

Uiterlijk eind 2017 moet het centrum van 's-Gravenzande zijn vernieuwd. Dat blijkt uit de laatste nieuwsbrief van de gemeente. Het centrum wordt in drie fases ontwikkeld. Allereerst wordt het deel aan de Pompe van Meerdervoortstraat aangepakt. Dat moet eind 2016 af zijn.

Op deze eerste locatie staan twee supermarkten gepland met daarboven een parkeergarage en appartementen gepland. De C1000 in de Koningswerf is inmiddels gesloten. De komende tijd zullen de winkeliers vertrekken. Het streven is om voor of na de zomer te starten met de sloop van de Koningswerf. Eind dit jaar kan de bouw van de supermarkten beginnen.

Er loopt echter nog een zaak bij de Raad van State. De gemeente hoopt overeenstemming te bereiken met de bezwaarmaker. Lukt dat, dan kan het traject eerder worden ingezet. Komt het op een zitting bij de Raad van State aan en krijgt de bezwaarmaker gelijk, dan moet de ontwikkelaar terug naar de tekentafel.

Het tweede plangebied omvat het deel tussen de Langestraat en de toekomstige Graaf Willem II straat. Die loopt parallel aan de Langestraat en komt uit op het Marktplein. Uiterlijk in de herfst van 2015 gaat dit gedeelte op de schop. Dit deel wordt naar verwachting tegelijkertijd met de supermarkten, parkeergarage en appartementen opgeleverd.

Tot slot wordt de locatie van de huidige Gravenhof aangepakt. Dit winkelcentrum staat al enige tijd leeg. Dit laatste deel van het nieuwe centrum wordt gebouwd nadat de twee andere gebieden klaar zijn. Uiterlijk in 2017 moet het totale centrum een facelift hebben gekregen.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen