Archief

Wethouder werkt aan voorstel poller

Mogelijk in juni zal wethouder Meijer van de gemeente Westland een nieuwe oplossing presenteren voor de positie van de poller die nu nog bij de Hoogwerf in Naaldwijk staat. Dat beloofde hij dinsdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad in antwoord op vragen van de fractie Westland Verstandig.

Meijer erkende, dat het voornemen bestaat om de poller circa vijftig meter in de richting van de Kruisbroekweg te verplaatsen. Maar hij wees er tevens op, dat de gemeente nog niet met alle belanghebbenden heeft gesproken. Nadat er donderdag een gesprek zal zijn geweest met bewoners van de Zuidweg, wordt de balans opgemaakt en zal een concreet voorstel worden uitgewerkt.

Meijer had in januari, naar aanleiding van vragen van de LPF toegezegd, dat de poller spoedig zou worden weggehaald. De publiciteit daarover lokte direct weerstand uit bij voorstanders van handhaving van de poller op de huidige locatie.

Dinsdagavond onderstreepte Meijer, dat aan de hand van luchtfoto's duidelijk kan worden gemaakt, hoe gecompliceerd de situatie is door de nabijheid van scholencomplexen, de gemeentewerf, sportpark De Hoge Bomen en de nieuwe woonwijk Hoogeland. De ontsluiting van deze wijk aan de andere kant, via een rotonde bij de Pijletuinenweg, laat voorlopige nog op zich wachten.