Zaalhandbal: Quintus eindigt als vierde

Virto/Quintus heeft de kampioenspoule afgesloten met een nederlaag. In sporthal De Klabbe in Emmer-Compascuum won thuisploeg Schuler Afbouwgroep/DOS met 26-22. Voor DOS is het maar de vraag of de marge ruimschoots voldoende is om de finale om het Nederlands Kampioenschap te halen, want Sercodak/Dalfsen moet dan zondagmiddag met 16 doelpunten verschil winnen van Succes Schoonmaak/VOC.

Waar een ieder in Drenthe dacht dat Quintus de wedstrijd zou laten lopen, kwam bedrogen uit. De Heulse ploeg kon bij een overwinning de derde plaats overnemen van DOS en dat zou een verbetering zijn van een seizoen eerder toen een vierde plaats werd behaald. Quintus speelde een solide partij, maar was te slordig in de afronding. Diverse keren werd onzuiver geschoten en kon de keepster van DOS redding brengen. Aan de andere kant keepten Larissa van Dorst en Helen van Beurden een prima wedstrijd. Defensief stond het goed bij Quintus. Aanvallend moest het de gehele wedstrijd een oplossing zoeken voor de 5-1 verdediging van DOS en dat ging met hoog tempo aardig goed.

De eerste helft ging de eerste 25 minuten gelijk op. Na een kwartier spelen stond een 4-4 tussenstand op het scorebord. Quintus nam zelfs een voorsprong van twee doelpunten: 10-8. DOS repareerde in de laatste vijf minuten voor de pauze deze achterstand en ging met een 14-10 voorsprong rusten.

Quintus wist in de tweede helft een aantal keren dichterbij de opponent te komen en kon het verschil dan terugbrengen tot twee treffers (15-13, 17-15), maar DOS vergrootte de marge daarna weer naar vier treffers en kon deze marge behouden. De grootste voorsprong voor de thuisploeg was vijf treffers. Na 50 minuten spelen was de tussenstand 22-18. In de laatste tien minuten kwam de overwinning voor DOS niet meer in gevaar en kon het een 26-22 overwinning vieren.