Vreugde en verdriet regiogenoten betaald voetbal

Trainer Marinus Dijkhuizen is met zijn club Excelsior Rotterdam gepromoveerd naar de eredivisie van het betaalde voetbal. De Kralingers speelden tegen RKC in Waalwijk met 2-2 gelijk, maar het eerste duel was al gewonnen.

De in 's-Gravenzande opgegroeide Dijkhuizen is pas vanaf de winterstop trainer van Excelsior.

Roy Kortsmit en Johan Voskamp hebben met Sparta geen promotie afgedwongen. De Rotterdammers verloren in en tegen Dordrecht met 3-1. Keeper Kortsmit uit Hoek van Holland viel net voor rust in. Vervolgens moest hij toezien hoe een vrije trap werd ingeschoten, zonder dat hij nog een bal had aangeraakt. In de tweede helft stopte hij wel een strafschop. Spits Johan Voskamp kwam ook als invaller in het veld. Hij miste 10 minuten voor tijd nog een grote kans.