Archief

Veldkorfbal: CKC Maassluis gedegradeerd

Eerste klasse F

CKC Maassluis is op de voorlaatste speeldag gedegradeerd naar de tweede klasse. Het doek viel in de streekderby tegen Valto. In De Lier eindigde de wedstrijd in een 12-11 zege voor de thuisploeg. Opvallend aan deze wedstrijd was dat Valto de eerste helft dicteerde en een 9-2 (!) voorsprong nam en deze bijna uit handen gaf in de tweede helft.

Voor CKC Maassluis werd de inhaalrace in het tweede bedrijf bijna beloond met een punt. Doordat concurrent Kinderdijk won van Fortis is het verschil tussen hekkensluiter CKC Maassluis en nummer 7 Kinderdijk vier punten met nog één speelronde te gaan. Valto is daarentegen nog niet veilig. De Lierse ploeg heeft volgende week aan één punt voldoende tegen Swift om volgend seizoen ook uit te komen in de eerste klasse.

Tweede klasse I

ODO heeft zich op de voorlaatste speeldag veilig gespeeld. De Maaslandse formatie won met 14-11 van Merwede. Streekgenoten Dijkvogels en ONDO moeten zich op de laatste speeldag veilig zien te spelen. De voorsprong op nummer 7 DSO bedraagt voor beide ploegen twee punten. Indien de resultaten tegenvallen kan een beslissingswedstrijd voor degradatie uit de bus komen rollen. Voor Dijkvogels hoeft dit niet het geval te zijn, want de Maasdijkse ploeg speelt nog tegen ODO. ONDO daarentegen moet zich veilig spelen tegen degradant TOGO.

ONDO verloor dik van GKV met 23-9. Dijkvogels moest de punten aan kampioen DES laten: 11-14.