Archief

Nieuw college in Westland aangetreden

In de gemeenteraad van Westland is dinsdagavond het nieuwe college van B en W geïnstalleerd. Behalve de zes wethouders zijn er ook vier nieuwe raadsleden en drie steunraadsleden benoemd.

De geheime stemming voor de wethouders liet een verschillend beeld zien. Bram Meijer (GBW) kreeg de meeste steun (34 voor en 5 tegen). Bij de anderen was de verhouding als volgt: Marga de Goeij (CDA, 28-11), Peter Ouwendijk (VVD, 28-11), Mohamed el Mokaddem (PW, 27-12), Theo Duijvestijn (CDA, 26-13) en Arne Weverling (23-16).

Er werd voorafgaand aan de benoemingen teruggeblikt op het (in)formatieproces na de verkiezingen van 19 maart jl. De fractievoorzitters Duijsens (Westland Verstandig) en Van der Meer (LPF) hebben het heel vreemd gevonden, dat door de informateurs ook de positie van de burgemeester aan de orde werd gesteld.

Van der Meer maakte daarna geen geheim van de reactie van zijn fractie. Burgemeester Van der Tak noemde hij een goede vertegenwoordiger van de gemeente richting burgers en bedrijven en een goede beheerder van de portefeuille Openbare Orde en Veiligheid. Maar hij toont zich volgens Van der Meer toch herhaaldelijk te veel een partijpoliticus. "Het is na twee periodes wellicht beter om van elkaar te scheiden", aldus de LPF-voorman. De huidige termijn van Van der Tak loopt per 1 september 2016 af.

Duijsens voelde VVD-fractievoorzitter Pieter Varekamp onder meer aan de tand over Westland Marketing, een instituut dat diens partij wilde zien verdwijnen. Varekamp wees er op, dat Westland Marketing niet genoemd staat in het bestuursakkoord van de vier coalitiepartijen. "Westland Marketing stopt ook dit jaar", voegde Varekamp er later aan toe.

Categorieen:
Westland Algemeen