Archief

Vraagtekens bij verhuurbeleid Vestia

De raadsfractie van LPF Westland maakt zich zorgen over het door diverse oorzaken krimpende aantal sociale huurwoningen van woningcorporatie Vestia. Door middel van schriftelijke vragen wil zij van het college van B en W weten, wat het gaat doen om deze ontwikkeling in te dammen.

Dat huurders hun huurwoning kunnen kopen, vindt de LPF positief, omdat op deze manier voor meer mensen een eigen woning haalbaar is. "De laatste tijd blijkt echter, dat ook leeggekomen eengezinswoningen uit de sociale huursector worden gehaald en niet te koop worden aangeboden, maar als woning in de vrije sector te huur worden aangeboden", stelt de fractie.

Het gaat hier volgens de LPF om meerdere woningen die ruim boven de 699 euro per maand worden aangeboden en daarmee niet via 'Woonnet Haaglanden' bij de sociale huurders terecht kunnen komen. Hierdoor zouden er in Naaldwijk, Maasdijk en Honselersdijk bijna geen eengezinswoningen in de sociale huursector meer te verkrijgen zijn.

"Wij weten, dat de financiƫle nood bij Vestia hoog is. Toch heeft Vestia ook een verplichting naar de inwoners van Westland", aldus de LPF.