Voetbal: toch geen nacompetitie MSV'71

MSV'71 heeft zich niet weten te plaatsen voor de nacompetitie. Lange tijd was onzeker of plaatsing een feit was of niet. Normaal gesproken zou in een klasse met 13 teams twee perioden gelden. Hierdoor plaatst de eerste ploeg op de ranglijst zich als derde periodekampioen voor de nacompetitie. Helaas voor MSV'71 startte de competitie met 14 teams en werd Hargasport uit de competitie genomen. De KNVB bepaalde in dit uitzonderlijke geval dat de eerste twee periodewinnaars bleven staan, namelijk Maasdijk en Quintus, en dat toch een derde periode afzonderlijk werd gespeeld.

Op de laatste wedstrijddag won Excelsior Rotterdam ruimschoots van DVO'32 en pakte hierdoor de derde periode op basis van een beter doelsaldo dan Hermes DVS. De Schiedammers plaatsten zich tot voor de nacompetitie door de vervangende periode van kampioen Quintus over te nemen.

MSV'71 had nog een mogelijkheid om nacompetitie te bereiken, echter de ploeg behoorde niet tot de twee beste ploegen uit alle vierde klassen zonder periode.

Overige regioteams in nacompetitie

HVC'10 speelt zaterdag tegen Lombardijen, de winnaar van de derde periodetitel in de tweede klasse D. Lombardijen eindigde als vierde in haar klasse.

Honselersdijk ontmoet Rhoon, dat de eerste periode won in de derde klasse D. Rhoon eindigde als tweede in haar poule met vijf punten achterstand op kampioen Oude Maas. Rhoon werd vorig jaar in de nacompetitie uitgeschakeld door KMD.

De tegenstander van Maasdijk is nog niet bekend.

Westlandia opent de jacht op een plaats in de Topklasse met een uitwedstrijd tegen De Zouaven. In de competitie won de Naaldwijkse ploeg twee keer met 4-1.

Den Hoorn ontmoet RVC'33 uit Reeuwijk, dat de derde periode won in de derde klasse B. RVC'33 eindigde als tweede in haar poule met zes punten achterstand op kampioen VFC.