Archief

Van der Kooij naar goud op NK Team Relay

Mountainbiker Dave van der Kooij heeft met zijn team de eerste plaats gepakt op het Nederlands kampioenschap MTB Team Relay. De Maassluizer behaalde zijn prestatie namens het mountainbiketeam Merida-Basso.

Die ploeg leverde in totaal vier teams voor het NK, waar naast Van der Kooij nog drie andere regiogenoten in uitkwamen. Lierenaar Carlo van der Berg greep met zijn team in dezelfde rit naar het zilver; Natasja Nieuwenhuizen ('s-Gravenzande) en Pim van der Marel (De Lier) pakten het brons. In elke ploeg diende naast drie heren een vrouw aanwezig te zijn.

Voor Dave van der Kooij en Carlo van der Berg waren er tevens podiumplaatsen weggelegd bij de MTB Eliminator, een sprint met vier renners. Van der Kooij wist zich bij de elite-mannen te verzekeren van het brons en Van der Berg reed bij de nieuwelingen naar het zilver.



Brescia

De Naaldwijkse wielrenner Sven van Luijk, die dit seizoen bij de Italiaanse ploeg Monviso Venezia rijdt, is dit weekend net buiten de prijzen gevallen tijdens de wielerronde in Brescia. De 24-jarige renner eindigde in Noord-Italiƫ als vierde. Van Luijk pakte deze week de draad van het wielrennen weer op, na enkele weken uit de roulatie te zijn geweest vanwege een gebroken sleutelbeen.