Archief

Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande mist nacompetitie

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft de laatste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Op eigen sportpark wonnen de tricolores ruimschoots van Scheveningen. Het werd een 4-0 overwinning. Excelsior Maassluis eindigt in haar debuutseizoen zesde.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande heeft op de laatste speeldag naast de derde periodetitel gegrepen. De 's-Gravenzandse ploeg verloor met 5-3 van degradant Heinenoord, maar zag de naaste concurrenten wel winnen. FC 's-Gravenzande sluit het debuutseizoen af als negende.

Tweede klasse C

Na een rampzalig verlopen seizoen is Naaldwijk gedegradeerd naar de derde klasse. Kampioen Valken'68 deelde geen cadeaus uit en won haar laatste thuiswedstrijd met 3-2. Lange tijd leek Naaldwijk rechtstreekse degradatie te ontlopen en een beslissingswedstrijd te moeten spelen tegen DUNO. Het noodlot sloeg in de laatste minuten van de competitie toe. DUNO stond lange tijd 0-1 achter tegen MVV'27, maar wist in de slotminuten een penalty te benutten. DUNO haalde hiermee het belangrijke punt om boven Naaldwijk te blijven en speelt p/d-wedstrijden.

Sportclub Monster heeft na een goed seizoen geen toetje in de vorm van nacompetitie. De Monsterse ploeg voldeed zelf ruimschoots aan de opdracht om met meer twee doelpunten winnen. Sportclub Monster versloeg Zevenhoven met 4-0. De Monsterse ploeg was afhankelijk van SVC'08 en TAVV waar een gelijkspel noodzakelijk was voor de Westlanders, echter TAVV won met 4-3 en kaapte zo de derde periodetitel voor de neus van sportclub Monster weg.

De derby tussen VDL en Lyra eindigde in een 4-1 overwinning voor VDL. Beide ploegen waren al veilig. HVC'10 won met 1-0 van Be Fair. De Hoekse ploeg speelt in de nacompetitie een tweeluik tegen Lombardijen.

Derde klasse C

TransvaliaZW behaalde verrassend tijdens de laatste competitieronde een overwinning op Westlandia: 6-4. Na de overwinning op KMD wederom een prima prestatie. TransvaliaZW ontloopt door beide overwinningen degradatie en speelt nu p/d-wedstrijden. Het was de eerste nederlaag van dit seizoen voor de kampioen uit Naaldwijk.

KMD haalde flink uit tegen Zuiderpark De Wateringers wonnen met 16-1. Honselersdijk sloot de competitie af met een 2-1 nederlaag tegen IJVV de Zwervers. In de nacompetitie treft Honselersdijk eerst Rhoon.

Vierde klasse D

MSV'71 heeft zich niet geplaatst voor de nacompetitie. MSV'71 moest winnen om en was afhankelijk van de uitslag van Excelsior Rotterdam en won uiteindelijk ruimschoots van de streekgenoot: 3-0. Excelsior Rotterdam won hun wedstrijd ruimschoots en pakte op doelsaldo de derde periode. Ondanks het oneven aantal teams in de competitie had de bond besloten om de derde periode te handhaven na de terugtrekken van een team. Maasdijk ontmoet in de nacompetitie Loosduinen of KSD Marine.

Kampioen Quintus sloot het seizoen af met een 3-1 overwinning bij DVC. Verburch was thuis met 5-2 te sterk voor Hillegersberg.