Archief

Zaalhandbal dames: Quintus geen finale

Eredivisie

Virto/Quintus heeft niet weten te stunten tegen Sercodak/Dalfsen. In de Van der Voorthal deed de thuisploeg wat het kon tegen de regerend landskampioen, echter na 60 minuten spelen namen de bezoekers twee punten meer naar Overijssel.

De ruststand was 15-12 in het voordeel van Dalfsen. Uiteindelijk won de koploper van de kampioensgroep met 29-22. Het was voor de eerste keer tijdens de play-offs dat Dalfsen niet meer dan 30 treffers wist te scoren.

Door de overwinning van Succes Schoonmaak/VOC op SEW is Quintus uitgeschakeld voor een plaats in de finale om het kampioenschap van Nederland. Dalfsen zal of VOC of Schuler Afbouwgroep/DOS treffen. De beslissing valt tijdens de laatste speelronde. Het doelsaldo kan het verschil maken. VOC staat twee punten voor op DOS. Wil DOS de finale halen dan moet de Drentse ploeg met ruim verschil winnen van Quintus. VOC neemt het op tegen Dalfsen. Voor Quintus staat alleen de derde plaats op het spel. De Heulse ploeg staat nu vierde met één punt achterstand op DOS.

Categorieen:
Algemeen