Archief

Veldkorfbal: CKC Maassluis sprokkelt punt

Eerste klasse F

CKC Maassluis heeft als hekkensluiter het verschil met Kinderdijk teruggebracht naar twee punten. Op het Wipperspark in Maassluis deelden RWA en de thuisclub de punten: 11-11. Met nog twee wedstrijden te gaan kan CKC Maassluis zich nog veilig spelen, maar dan mogen Valto (nu veilig) en Kinderdijk (p/d-wedstrijd) niets meer winnen. CKC Maassluis speelt volgende week de derby in De Lier tegen Valto. Het kan zijn dat CKC Maassluis degradeert. Kinderdijk speelt achtereenvolgens nog tegen Fortis en Pernix. CKC Maassluis sluit de competitie af tegen KOAG.

Valto blijft met nog twee speelronden te gaan op een veilige plaats staan. Het verschil met Kinderdijk bedraagt twee punten in het voordeel van de Lierse ploeg. Valto verloor op eigen veld met 15-13 van KOAG. Valto kan zich volgende week tegen CKC Maassluis bij winst veilig spelen indien Kinderdijk geen overwinning pakt tegen Fortis. Voor een debutant een prima prestatie.

Tweede klasse I

In deze klasse hebben alle regioploegen met nog twee speelronden te gaan één punt nodig om veilig te zijn. ONDO, Dijkvogels en ODO hebben 10 punten, dit zijn vier punten meer dan DSO dat op een degradatieplaats staat. Mocht het voor Dijkvogels en ODO komende zaterdag niet lukken om zich veilig te spelen dan kan het zeker een week later, want dan ontmoeten beide ploegen elkaar. ONDO moet het op eigen kracht gaan doen.

ONDO verzuimde om zich veilig te spelen. In 's-Gravenzande legde de thuisploeg het af tegen hekkensluiter DSO, dat voor haar laatste kans vocht. De bezoekers wonnen met 8-7. Bij winst van ONDO waren alle regioploegen veilig geweest. ONDO speelt achtereenvolgens tegen GKV en TOGO.

Dijkvogels won overtuigend van TOGO. De bezoekers uit Zeeland zijn door de 13-5 de eerste ploeg die degradeert naar de derde klasse. De Maasdijkse ploeg speelt volgende week tegen kampioen DES en sluit de competitie af tegen streekgenoot ODO.

ODO moest haar meerdere erkennen in DES. De koploper won in Maasland met 14-10 en kon na afloop de kampioensvlag hijsen. ODO speelt volgende week tegen Merwede en sluit de competitie daarna af tegen Dijkvogels.