Archief

Bezwaar tegen bouwplannen De Gouw

Bewoners van het Groenepad in Kwintsheul maken bezwaar tegen de nieuwbouw in de deelplannen De Gouw 2 en 3A van de Westlandse Zoom. Ze vinden dat er te veel huizen komen en dat de voorgenomen ontsluiting van de nieuwe wijken tot gevaarlijke situaties op het Groenepad zal leiden.

In het gebied tussen Poeldijkseweg en Groenepad komen volgens de nieuwste plannen 215 woningen. Dat is meer dan oorspronkelijk bedoeld. Door de economische crisis is gekozen voor meer en goedkopere woningen, die volgens de gemeente Westland beter verkoopbaar zijn. Bovendien komt er hoogbouw met een nokhoogte van 16 meter. De bewoners van het Groenepad vinden dat een dergelijke hoogte niet past in het plattelandsbeeld buiten een dorpskern.

De beoogde ontsluiting van de nieuwe wijk is de bewoners ook een doorn in het oog. Dat zou moeten gebeuren richting Groenpad door middel van vier of vijf bruggen. Dat leidt volgens de bewoners tot gevaarlijke verkeerssituaties. Volgens hen zou er een ontsluiting via een rotonde naar de Poeldijkseweg moeten komen, omdat de meeste bewoners richting de Wippolderlaan zullen gaan. Bovendien zou het Groenepad een 30 km-zone moeten worden.

Categorieen:
Westland Algemeen