Archief

Spoedreparatie aan Schansbrug begonnen

De werkzaamheden aan de Schansbrug in Maassluis zijn donderdagochtend begonnen. Volgens aannemer Hollandia hebben de veren waarmee de brug in de hoogste stand wordt gezet, te veel ruimte. Hierdoor kan er sneller slijtage ontstaan. Volgens de aannemer is het een relatief kleine reparatie.

In 2012 werd de Schansbrug grondig gerenoveerd, door een ander bedrijf. De renovatie duurde vanwege de slechte staat van de brug langer dan gedacht. Daarnaast moest de brug na openstelling meerdere malen worden afgesloten voor reparaties. De geraamde kosten liepen op van 400.000 euro tot 756.000 euro.

Volgens de aannemer die nu de reparatiewerkzaamheden uitvoert, is het niet meer dan logisch dat een historische brug meer onderhoud nodig heeft dan een moderne brug.

De Verenigde Senioren Partij heeft intussen schriftelijke vragen bij het college van B en W ingediend. De fractie wil weten of de veren tijdens de renovatie in 2012 niet zijn vervangen en of ze onder de garantie vallen. Als dat niet het geval is, wil de fractie weten wat de kosten zijn.

Categorieen:
Maassluis Algemeen