Archief

'Pakket voor kinderen in armoede'

Het college van B en W in Westland streeft naar een steunpakket dat kinderen in armoedegezinnen voorziet in de meest noodzakelijke behoeften. Het pakket wordt aangevuld met zaken waardoor kinderen kunnen meedoen aan bijvoorbeeld cultuur- en sportactiviteiten. Dit schrijft het college in zijn beantwoording van schriftelijke vragen van Progressief Westland.

De fractie vroeg het college of de gemeente kan aansluiten bij het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds. Het college zegt in gesprek te zijn met zowel de Stichting Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds van de provincie Zuid-Holland. Zij verstrekken vergoedingen in natura en betalen rechtstreeks uit aan organisaties of sportclubs. Hierdoor worden kinderen volgens het college echt bereikt. Het gaat dan om kinderen uit gezinnen met een maximaal inkomen 110% van het sociaal minimum.

Stichting Leergeld is een fonds dat sinds oktober 2013 ook actief in is Westland. Landelijk zijn er zeventig lokale afdelingen. Zij zetten zich in voor kinderen, die vanwege financiƫle redenen niet of onvoldoende kunnen deelnemen aan activiteiten op school en in het sociaal-maatschappelijke leven. In Westland gaat het volgens de stichting om 2.000 kinderen.

Categorieen:
Westland Algemeen