Archief

Heropening Museum Maassluis in zicht

De officiële heropening van het Museum Maassluis gaat op zaterdag 24 mei plaatsvinden. Na een grondige verbouwing van de voorpui, receptie en diverse expositiezalen is het museum vanaf de genoemde datum weer open voor publiek.

Op uitnodiging van het stichtingsbestuur van het museum zal John Massaar, directeur Fonds Vlaardingen Schiedam en omgeving, de officiële openingshandeling verrichten. Het fonds schonk twee derde van de benodigde 330.000 euro om de verbouwing te realiseren.

Het museum opent het tentoonstellingsprogramma, met in De Dijkzaal een tijdwandeling door de geschiedenis van Maassluis. De documentaire van Bas Booister 'De Strijd om de onafhankelijkheid' heeft kunstenaars uit Maassluis en de regio Rijnmond geïnspireerd om kunstwerken te maken. Deze zijn te zien in de Tuinzaal.

In de De Podiumzaal zijn de 'Parels van oud Maassluis' te zien. Dit is een privéverzameling van Lies Kap-Favié. Tot slot is er in de benedendijkse hal een selectie van geschonken beeldende kunst tentoongesteld.

In het openingsweekend is het museum op zaterdagmiddag 24 en zondagmiddag 25 mei van 14.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

Categorieen:
Maassluis Algemeen