Archief

Vier bedrijven getroffen door vuurzee

Een zeer grote brand heeft zondagavond vier bedrijven op het voormalige veilingterrein van Poeldijk verwoest. Voor zover bekend, zijn er geen gewonden gevallen. De brand brak kort voor 20.00 uur uit en betekende daarmee tevens een verstoring van de Dodenherdenking.

Ondanks de bestrijding van de brand door tientallen brandweerlieden, bleek het vuur zeer hardnekkig. Rond half tien was er zelfs sprake van een uitbreiding. Het ging om de 'zuidvleugel' van het bedrijvencomplex aan het Mercuriusplein.

De brand brak uit bij het bedrijf Quickplug, leverancier van pluggen voor de plantenteelt, waar heel veel plastic aanwezig was. Daarna volgde uitbreiding naar de andere bedrijven in deze vleugel, tot aan de oostkant bij de Nieuweweg. Een grote zwarte rookpluim was in een groot deel van Zuid-Holland te zien.

Rond 22.00 uur ging het toegestroomde publiek van lieverlee naar huis, mede omdat de nieuwsgierigen op grote afstand werden gehouden. Tegen middernacht was het vuur onder controle, maar de brandweer zal naar verwachting nog de gehele nacht in touw zijn op en rondom het Mercuriusplein.

Met name vanuit Monster is al veel neerslag van asresten in allerlei vormen gemeld.

Categorieen:
Monster Poeldijk Algemeen