Archief

Sterke competitiestart Olympus '70-ploegen

Zowel de dames- als de herenploeg van de Westlandse Atletiekvereniging Olympus '70 zijn de competitie 2014 goed begonnen. De vrouwen van de Westlandse atletiekvereniging komen sinds dit seizoen weer uit in de eerste divisie; de heren zijn actief in de tweede divisie.

De vrouwen rechtvaardigden hun promotie naar de eerste divisie door de eerste wedstrijddag in Hilversum af te sluiten in de top van het klassement.

Meerkampster Eva Tetteroo ('s-Gravenzande) kwam uit op drie onderdelen. Bij het verspringen behaalde ze met 5.51 meter uiteindelijk een tweede plaats.

Eveneens waren er tweede plaatsen voor Judy Middelburg (Naaldwijk) op de 3.000 meter en Inga Michejenko (Hoek van Holland) op de 1.500 meter. Als klap op de vuurpijl won het estafetteteam de vier maal honderd meter in een tijd van 49.55 sec.

Ook bij het herenteam, dat dit weekend afreisde naar Alphen aan den Rijn, konden goede prestaties worden genoteerd.

Marco Bronswijk ('s-Gravenzande) behaalde een club- en Westlands record bij de masters (35 jaar en ouder) op het onderdeel kogelslingeren. Bronswijk (47) verbeterde zijn oude record met 1.24 meter naar precies 44 meter.

Schipluidenaar Tristan Valkenburg rende naar een clubrecord B-junioren op de 5.000 meter. De 16-jarige Valkenburg finishte met een tijd van 16.37.27. Het oude record stond met 16.42.84 op naam van Niels Penning.

Opmerkelijk was het optreden van Poeldijker Kevin Philipsen. Hij kwam bij het speerwerpen tot 51.52 meter. Een verbetering van zijn persoonlijk record met 8.20 meter.