Archief

Zaterdagvoetbal: KMD geeft nacompetitie uit handen

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft aan de verre uitwedstrijd tegen ONS Boso Sneek drie punten overgehouden. Door dit resultaat staan de tricolores in hun debuutjaar op het allerhoogste amateurniveau op een mooie zesde plaats. Volgende week sluit Excelsior Maassluis af met een thuiswedstrijd tegen Scheveningen.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande heeft zich op de voorlaatste speeldag veilig weten te spelen. Op het eigen Julianasportpark won de thuisploeg met 3-1 van degradant Oranje Wit. De 's-Gravenzandse ploeg heeft kans op het winnen van de nacompetitie. Met nog een speelronde te gaan heeft FC 's-Gravenzande evenveel punten als RVVH en Stedoco alleen het doelsaldo is stukken beter voor de laatsgenoemde ploegen.

Tweede klasse C

Valken'68 heeft zich op de voorlaatste speeldag tot kampioen weten te kronen. In Delft werd met 4-2 gewonnen van Vitesse Delft en dit was voldoende om de kampioensvlag te hijsen. HVC'10 kwam in het uitduel tegen streekgenoot Naaldwijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel. HVC'10 kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Naaldwijk zag DUNO op de ranglijst langszij komen en beide ploegen staan gedeeld twaalfde. Volgende week valt misschien de beslissing welke ploeg gaat degraderen of dat een barrage nodig is. Het kan zijn dat drie ploegen gedeeld elfde worden en dat een barrage tussen drie ploegen nodig is om de degradatie -en de p/d-plaatsen aan te wijzen. Naaldwijk, en DUNO hebben 22 punten. Zevenhoven heeft drie punten meer.

Sportclub Monster en VDL maakten er een doelpuntenfestijn van in hun wedstrijd. Op sportpark Polanen eindigde het treffen in een 3-3 eindstand. Hierdoor deed sportclub Monster slechte zaken in strijd om de derde periodetitel. Met nog een wedstrijd te gaan heeft de Monsterse ploeg twee punten achterstand op TAVV, maar moet nu ook nog afrekenen met SVC'08, dat een punt meer heeft dan de Monsterse ploef. Volgende week spelen TAVV en SVC'08 tegen elkaar. VDL was al veilig en speelde in de slotfase zonder een assistent-rechter aangezien de arbiter in eerste instantie de eerste assistent-scheidsrechter liet vervangen. De vervanger gooide later de handdoek in de ring waardoor VDL zonder een assistent-scheidsrechter de wedstrijd vervolgde.

Lyra heeft zich veilig gespeeld. De Lierse ploeg verloor op eigen sportpark met 2-0 van SVC'08, maar zag tot opluchting Zevenhoven verliezen. De voorsprong van Lyra op Zevenhoven is vier punten end at is genoeg voor rechtstreekse handhaving.

MVV'27 speelde gelijk tegen degradant DSVP: 2-2.

Derde klasse C

KMD gooide de eigen glazen in voor het bereiken van de nacompetitie. Op sportpark Suyderveldt verloor de Wateringse ploeg met 4-3 van TransvaliaZW. Door dit verlies eindigt het laatste seizoen onder trainer Roy Wasmus zonder nacompetitie.

Kampioen Westlandia won met 6-1 van Quick Steps. Honselersdijk rekende af met Houtwijk: 6-1.

Vierde klasse D

MSV'71 heeft met nog een wedstrijd te gaan nog kans om de nacompetitie te bereiken. In Schiedam speelde MSV'71 met 1-1 gelijk tegen HBSS. Het was een moeizame wedstrijd voor MSV'71, want na een snelle 1-0 voorsprong kregen in de eerste helft en in de tweede helft een speler een rode kaart. MSV'71 eindigde het duel dus met 9 spelers.

Kampioen Quintus en Verburch deelden in de streekderby te punten: 1-1. Verburch is uitgeschakeld voor het spelen van nacompetitie.