Zaalhandbal dames: sterk Quintus wint van VOC

Virto/Quintus heeft een goede teamprestatie neergezet door Succes Schoonmaak/VOC te verslaan. Hiermee revancheerde Quintus zich van de zeer slechte wedstrijd tegen Kwebbel/E&O. Voor de Heulse ploeg is het na de 33-29 overwinning nog lang niet zeker of de finale om het landskampioenschap gehaald wordt. Quintus is afhankelijk van VOC dat volgende week tegen streekgenoot Westfriesland/SEW speelt. De Heulse ploeg speelt dan thuis tegen Serkodak/Dalfsen. VOC heeft met nog twee wedstrijden te gaan één punt voorsprong op Quintus.

In de Van der Voorthal was de spanning gedurende 60 minuten te snijden. Halverwege de wedstrijd leidde de thuisploeg met 15-14. Quintus opende het tweede bedrijf sterk en controleerde de wedstrijd. Door aanvallend succesvol te zijn in bijna elke aanval en verdedigend de boel gesloten te houden was de marge na 45 minuten vijf treffers: 25-20. Quintus profiteerde van een aantal Amsterdamse uitsluitingen, maar kwam zelf in de problemen bij enkele discutabele twee minuten tijdstraffen. Op een gegeven moment stonden nog maar drie Heulse dames in het veld. Wonder boven wonder wist Quintus in deze fase stand te houden. Na een aantal hectische minuten bleef Quintus met nog tien minuten te spelen marginaal aan de leiding: 27-26.

Met twee voltallige ploegen bleef Quintus knokken voor elk punt en wist het de controle over de wedstrijd te behouden. In de laatste vijf minuten bepaalden Rianne Zonneveld, Cynthia Grift en Daisy Hage de eindstand op 33-29. Hage rondde een fraaie vlieger af en het was de laatste treffer van een boeiende wedstrijd.