Archief

'Stijgende verbazing over bestuursakkoord'

De gemeenteraadsfractie van LPF-Westland zegt met stijgende verbazing kennis te hebben genomen van het bestuursakkoord dat gesloten is tussen CDA, GBW, VVD en Progressief Westland.

Wat onder de gepredikte 'bestuurlijke continuïteit' wordt verstaan, is de LPF na het lezen van het akkoord volledig onduidelijk. De verkiezingen lijken overbodig te zijn geweest zijn, want kennelijk doet het signaal van de uitslag er niet toe, meent de LPF.

Volgens de fractie zit er slechts continuïteit in de portefeuilles van de twee CDA-wethouders en krijgen de andere wethouders zo goed als allemaal nieuwe taken. "De eerdergenoemde continuïteit is dus een wassen neus gebleken; partijbelang en persoonlijke belangen zijn duidelijk voor het Westlands belang gegaan" ,aldus de LPF. Zij spreekt van "een trieste constatering, een overduidelijke schoffering van de kiezers".

Inhoudelijk ziet de LPF op het eerste gezicht een aantal positieve zaken, zoals: inzet van particuliere beveiligingsbedrijven in de openbare ruimte, ontwikkeling van een topsportbeleid en het (gedeeltelijk) terugdraaien van bezuinigingen op groenonderhoud. Ook ziet de fractie een duidelijk ruimte voor de startersbeurs en nieuwe initiatieven om de woningmarkt verder vlot te trekken.

De LPF is wel "uiterst teleurgesteld" in de houding van de coalitiepartijen jegens de sluiting van zwembad De Hoge Bomen in Naaldwijk. "Toegezegde onderzoeken bij de begrotingsraad om het bad open te houden zijn plotseling vergeten en dit valt dus niet uit te leggen aan de burgers", aldus de fractie.