Archief

Westland Verstandig boos om zesde wethouder

Het feit dat het nieuwe college van Westland uit zes wethouders bestaat, schiet bij Westland Verstandig (WV) in het verkeerde keelgat. Volgens de fractie is een extra wethouder ten opzichte van de vorige collegeperiode, in deze tijden van bezuinigingen, een 'onzinnige' investering. "Bedacht moet worden dat in 2010 begonnen werd met viereneenhalve wethouder", stelt fractievoorzitter Duijsens.

Bij de presentatie donderdagmorgen lieten de coalitiepartijen weten, dat vanwege verzwaring van taken en toenemende inzet op de externe positionering van Westland, ruimte moet worden ingeruimd voor een extra wethouderspost. Duijsens gelooft daar niet in.

"Het zou de coalitiepartijen gesierd hebben, als zij ronduit toegegeven hadden dat de reden voor een zesde wethouderspost is geweest, dat ook de VVD een wethouder moet krijgen", aldus Duijsens. "Op dat punt rijdt de coalitie nu alweer een scheve schaats."

De partij was het er al niet mee eens, dat de huidige coalitie wordt doorgezet met als aanvulling VVD om een meerderheid te krijgen. Toch was er meer begrip geweest, als de ene VVD-wethouderspost ten koste was gegaan van één van de zittende wethouders.

Categorieen:
Westland Algemeen