Archief

Logeeradressen Cittaslowcongres gezocht

Midden-Delfland zoekt inwoners die een logeerkamer beschikbaar willen stellen voor gasten van het Cittaslow-congres in juni. Binnen de gemeentegrenzen zijn onvoldoende bed & breakfasts om alle 200 genodigden onder te brengen. Voorwaarde is dat het een mooie kamer is met voldoende privacy.

De gasten arriveren op vrijdagavond 20 juni. De zaterdag begint met een vergadering, 's middags gaan de Cittaslow'ers op pad door de gemeente. Ze bezoeken historische kerken en een 'beeldenkas' voor een cultureel programma. Op de zaterdagavond is er een slotfeest waarbij de drie Midden-Delflandse harmonieën een sfeervol openbaar concert langs de vaart in Schipluiden verzorgen.

Midden-Delflanders met een beschikbare logeerkamer mogen mailen naar cittaslow@middendelflandvereniging.nl. De gemeente zoekt ook nog begeleiders. Zij moeten vloeiend een buitenlandse taal spreken. Wie een handje wil helpen, meldt zich aan door te mailen naar assembly2014@middendelfland.nl.

Cittaslow is een verband van wereldwijd 180 gemeenten, die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Volgens burgemeester Rodenburg is het congres 'een geweldige kans om Midden-Delfland op de kaart te zetten'.