Archief

Vijf Midden-Delflanders krijgen lintje

Koning Willen-Alexander heeft vijf inwoners van Midden-Delfland benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Het betreft Ans Rimmelzwaan-van Adrichem en Dick Bleeker uit Schipluiden en de Maaslanders Koos van Woerden, Bert Vermaat en zijn vrouw Margreet Vermaat-Uleman. Vier van hen kregen hun lintjes vrijdagmorgen op het gemeentehuis in Schipluiden uitgereikt, mevrouw Rimmelzwaan kreeg haar lintje een dag eerder. Zij had vrijdag andere verplichtingen in het buitenland.

Ans Rimmelzwaan betekent veel voor de gymnastiekvereniging Schipluiden. De afgelopen achttien jaar ontwierp en maakte ze kostuums en sinds enige jaren gaat ze ook als kok mee met de gymkampen. Daarnaast vervaardigt ze kostuums voor diverse andere verenigingen in Midden-Delfland.

Dick Bleeker was in de jaren zeventig bestuurslid en voorzitter bij het Nationaal Kleuteronderwijs in Schipluiden. Lange tijd was hij penningmeester en voorzitter van de Stichting Bevordering Evangelische Zendingsarbeid in Afrika. Al jaren collecteert hij voor de Hartstichting in Schipluiden en doet hij vrijwilligerswerk voor de kerk. Ook is sinds tien jaar voorzitter van de hobbytuinvereniging De Trambrug in Schipluiden.

Koos van Woerden is al bijna vijftig jaar vrijwilliger voor de Gereformeerde kerkgemeenschap en de Protestantse Gemeente in Maasland, onder meer als diaken, ouderling en lid van de Kerkenraad. Ook zette hij zich in voor ontwikkelingswerk in Afrika, Amnesty International, voetbalvereniging ADO en Tennisvereniging Maasland.

Bert Vermaat is sinds 1979 vrijwilliger. Voor de Gereformeerde Kerk Maasland verzorgde hij het kerkblad, was hij diaken en organiseerde hij kerkdiensten. Verder is Vermaat vrijwilliger bij museum De Schilpen, De Zonnebloem en Dorcas Hulp en Ontwikkeling.

Margreet Vermaat, de vrouw van Bert Vermaat, begon in 1972 als vrijwilliger bij basisschool 't Spreeuwenest. Daar was ze hulpmoeder en werkte ze mee aan de schoolkrant en het lesmateriaal. Daarnaast zet ze zich in voor De Zonnebloem. Ruim twintig jaar is ze redacteur van het maandelijkse kerkblad van de PKN-kerk in Maasland en al bijna twintig jaar vrijwilliger bij de Stichting Welzijn Midden-Delfland.