Archief

Tweeduizend Westlanders in touw voor jubileum

Meer dan tweeduizend Westlanders geven het jubileumfeest van de gemeente Westland van deze zomer gestalte. Van donderdag 19 tot en met zondag 22 juni wordt er feest gevierd op het terrein bij bloemenveiling FloraHolland in Honselersdijk. Een van de hoogtepunten is het optreden van de Zeeuwse band Bløf.

Er doen meer dan zestig verenigingen mee aan het programma. Het merendeel daarvan treedt op de vrijdagavond en de zaterdag op, tijdens het programma van Cultuurweb Westland. Het betreft onder meer muziekverenigingen, erfgoedorganisaties, DJ's, theatermakers, dansgroepen en koren. Die laatste worden samengevoegd tot één groot Westlands koor, bestaand uit achthonderd leden.

Andere nieuwigheden zijn een Westlandse streekmarkt op zaterdag 21 juni en het optreden van Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Dit laatste vindt plaats tijdens de Westlandse Veteranendag op vrijdagochtend 20 juni. Stichting Ouderen Uitjes Westland wil tenminste 500 Westlandse ouderen naar het festival brengen, begeleid door eenzelfde aantal jongeren.