Archief

MSR Award voor oud-schaatser Wim de Graaff

De 82-jarige oud-schaatser Wim de Graaff uit Maassluis heeft dinsdagmiddag de MSR Award uitgereikt gekregen uit handen van wethouder Van der Wees. De award van de Maassluise Sport- en Recreatieraad wordt uitgereikt aan (oud-)Maassluizers die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet voor de sport. Normaliter vindt de uitreiking plaats tijdens het Sportgala in februari, maar hier kon Wim de Graaff niet bij aanwezig zijn.

De Graaff krijgt de prijs, omdat hij met zijn hoge leeftijd nog steeds zijn rijke geschiedenis gebruikt om een sportvoorbeeld te zijn voor alle leeftijden. Hij rijdt zelf nog regelmatig zijn rondjes en geeft les. De prijs werd uitgereikt in een sportwinkel aan de Noordvliet waar hij vroeger eigenaar van was met de naam Sporthuis Wim de Graaff.

De oud-schaatser was met name actief in in de jaren '50-'60 en werd nationaal kampioen in het algemeen klassement en 4e op de Olympische spelen. Op 8 april 1967 werd hij in Maassluis gehuldigd voor zijn prestaties als schaatscoach van een Nederlandse ploeg die hoge prestaties behaalde tijdens de Europese- en Wereldkampioenschappen met onder anderen Cees Verkerk, Ard Schenk, Jorrit Jorritsma, Rudie Liebrechts en Frits Bartling. De coach en zijn ploeg werden ook gehuldigd door de Koningin.

Categorieen:
Maassluis Algemeen