Archief

Al meer dan 600 deelnemers WOS Westland Marathon

De marathon die ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van Maassluis wordt gehouden, heeft als nieuwe naam 'WOS Westland Marathon' gekregen. Dit is donderdagmiddag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst bij atletiekvereniging Waterweg in Maassluis. De omroep WOS gaat in de komende periode veel aandacht aan het evenement schenken.

Voor deze op zondag 25 mei te houden marathon hebben zich inmiddels al meer dan 600 deelnemers ingeschreven. Van hen loopt bijna de helft de klassieke afstand van 42 kilometer en 195 meter; de anderen lopen een halve marathon. De wedstrijd wordt georganiseerd door de samenwerkende atletiekverenigingen AV Waterweg uit Maassluis, Thof Running Maasland en Olympus '70 uit Westland.

Maassluis is de bakermat van dit evenement, dat tussen 1969 en 1997 jaarlijks werd georganiseerd. In de laatste jaren van die periode waren start en finish bij FloraHolland in Honselersdijk. In de afgelopen jaren is de roep om de marathon nieuw leven in te roepen steeds sterker geworden. In zijn nieuwjaarstoespraak op 2 januari 2009 sprak burgemeester Karssen van Maassluis dit als wens uit.

In de jaren tachtig was Cor Vriend vijf maal winnaar, met een snelste tijd van 2.11.41. Behalve tal van buitenlanders hebben onder anderen ook Marti ten Kate en John Vermeule hier een keer gezegevierd. Jacques Valentin, geboren en getogen in Heenweg, liep er in 1984 naar het nu nog bestaande Westlands record van 2.13.45.

Het loopevenement doet de gemeentes Westland, Midden-Delfland en Maassluis aan. Start en finish zijn aan de Albert Schweitzerdreef in Maassluis. Voor meer informatie: www.westlandmarathon.nl