Archief

Coalitie CDA, OGP en VVD in Midden-Delfland beoogd

De fracties van CDA, OGP en VVD in Midden-Delfland gaan een coalitie vormen. Dit heeft informateur Kees van der Vaart van het CDA bekendgemaakt. De drie partijen gaan de komende weken een coalitieakkoord uitwerken. Als alles goed verloopt, kan de nieuwe coalitie volgens Van der Vaart al binnen drie weken een feit zijn.

Halverwege het proces werd volgens de informateur duidelijk, dat de partijen voorkeur hebben voor een coalitie met een ruime meerderheid. Omdat bij de verkiezingen beide oppositiepartijen stemmen erbij kregen, was volgens het Van der Vaart logisch dat in ieder geval één oppositiepartij deel zou moeten uitmaken van de coalitie. De terugval van de PvdA naar één zetel maakte een coalitie-vervolg ook onwaarschijnlijk. Bij een coalitie van drie partijen zou dat namelijk niet de gewenste ruime meerderheid opleveren.

Het verschil in opvatting tussen Mijn Partij en CDA over het centrumplan Den Hoorn bleek uiteindelijk bepalend. Mijn Partij wil de gehele aanbestedingsprocedure overdoen, maar CDA houdt vast aan de uitkomst van de gehouden procedure.