Archief

Zondagvoetbal: Alleen winst VELO en Schipluiden

Hoofdklasse A

Westlandia is definitief afgehaakt in de titelrace. Verloren de Naaldwijkers vorige week verrassend bij Goes, nu verloor de ploeg twee dure punten tegen degradant FC Boshuizen. Op sportpark De Hoge Bomen werd het een doelpuntrijke wedstrijd. Na 90 minuten was de stand 3-3. Westlandia staat met nog drie wedstrijden te gaan zeven punten achter op koploper HFC. De Naaldwijkers kunnen zich opmaken voor de nacompetitie voor een plaats in de Topklasse.

Eerste klasse B

VELO behaalde de vierde zege op rij en dat levert de Wateringers een derde plaats op de ranglijst op. VELO blijft zodoende in de race voor een plaats in de nacompetitie. Dit kan via de tweede plaats in de competitie, VELO staat twee punten achter op Nieuwerkerk. De nummer twee neemt de vervangende periodetitel over van de waarschijnlijke kampioen Magreb'90. In de strijd om de derde periode staat VELO twee punten achter op nummer één UVS.

Tweede klasse C

Schipluiden heeft goede zaken gedaan in strijd om lijfsbehoud. In Den Haag won de ploeg uit Midden-Delfland met 2-1 van GONA, dat verzekerd is van spelen van de nacompetitie na winst van de tweede periode. Schipluiden staat vijf punten voor op de eerste p/d-plaats met nog drie speelronden te gaan. Schipluiden kan zich volgende week veilig spelen tegen Teylingen, want Foreholte en Concordia, beiden op een gedeelde p/d-plaats, spelen tegen elkaar. Woerden kan volgende week de titel veilig stellen.

Derde klasse A

Den Hoorn verloor op eigen veld de (sub)topper tegen DOSR. Het werd uiteindelijk een flinke kater die het zelfvertrouwen niet goed zal doen met de naderende nacompetitie. DOSR verliet Midden-Delfland met een 5-1 overwinning. FC Lisse kan volgende week het kampioenschap in de wacht slepen.

Verburch behaalde tegen Meerburg het zesde gelijkspel. In Zoeterwoude eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. De achterstand van Verburch op de eerste p/d-plaats bedraagt vier punten.

Karakteristieken

Westlandia - FC Boshuizen 3-3 (0-1)

Danny de Jel, Anwar Beelstroo, Marko van der Knaap

Velo - SJC 4-1 (1-1)

Eigen doelpunt speler SJC, Dirk Lelieveld (2), Joery Verbeek

Bijz: Jeffrey Beukenholdt speelt komend seizoen bij Westlandia (zo)GONA - Schipluiden 1-2 (0-1)

Bart Boks, Mark Vermeulen

Den Hoorn - DOSR 1-5 (0-1)

Donny van den Bos

Meerburg - Verburch 2-2 (1-2)

Ron Huisman, Jordy Zwinkels