Archief

Burgernet werft Westlandse jongeren

Burgernet Westland start komend weekeinde een wervingscampagne gericht op jongeren van 16 tot 24 jaar. Onder het motto 'Geef jij de gouden tip?' worden zij via een ansichtkaart van de burgemeester opgeroepen om zich aan te melden als Burgernetdeelnemer.

Een Burgernetactie kan door de politie worden gestart na bijvoorbeeld een melding van een inbraak, beroving of een vermist persoon. De politie roept dan deelnemers op om uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Dit wordt gedaan via een telefonisch netwerk van sms'jes, e-mail en spraakberichten.

Gemeente Westland roept vooral jongeren op om zich aan te melden bij Burgernet. Omdat zij vaak over een groot netwerk beschikken, zijn zij een belangrijke doelgroep. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt gevonden, aldus de gemeente.

Begin november jl. heeft de gemeenteraad unaniem een motie aangenomen om een wervingsactie op te zetten om meer jongeren in Westland bij Burgernet te betrekken. Naast de actie met de ansichtkaart zal er deze week ook aandacht voor de actie zijn in WOS Alert en op sociale media.

Categorieen:
Westland Algemeen