Archief

Sleepboot Poseidon gered van sloop

Het schip Poseidon uit Maassluis is gered van de sloop. Jelle Smit uit het Groningse Siddeburen heeft het overgenomen van een sloopwerf in Kampen. De Poseidon (1957) is het honderdste schip dat door de Maassluise scheepswerf De Haas is gebouwd.

De nieuwe eigenaar is oud-machinist en heeft een bedrijf in de scheepvaart en een bedrijf in het repareren en opknappen van Harley Davidson-motoren. Het is al langer de wens van Smit om een dergelijk schip op te knappen. "De Poseidon is één van de mooiste boten en past precies in de wens om een schip te hebben dat je met twee man kan varen", zegt hij. Smit houdt het schip voor de hobby, maar wil het ook commercieel gaan inzetten voor bijvoorbeeld rondvaarten en trips van vissers.

Smit wil het deels gestripte schip weer volledig restaureren. Om dit te bereiken, vraagt hij om hulp. Als iemand bijvoorbeeld een originele ankerlier, sleephaak of ander onderdeel heeft, kan hij contact opnemen via info@motorcycleworks.nl.

Begin 2013 was er een groepje Maassluizers, onder de naam Werkgroep Poseidon, dat zich inzette om het schip te redden. Het lukte echter niet om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Eind 2013 is door deze werkgroep een tweede reddingspoging gedaan. Het herstellen van de motor bleek een te groot risico te zijn.

Jeroen Buitelaar van de Werkgroep Poseidon laat weten, dat Maassluizers de nieuwe eigenaar hulp hebben aangeboden om de restauratie te realiseren. Ze hopen het schip een keer te kunnen verwelkomen in Maassluis. Smit laat op zijn beurt weten, graag op de uitnodiging in te gaan, zodra de staat van het schip het toelaat.

Categorieen:
Maassluis Algemeen