Archief

PvdA-posters weggehaald

Iemand in Midden-Delfland lijkt het gemunt te hebben op verkiezingsposters van de PvdA. Op verschillende plekken zijn de aanplakbiljetten verwijderd. "Als je een poster van de PvdA Midden-Delfland wilt, mail even dan kom ik 'm brengen. Hoef je 'm niet van het bord te halen", twitterde lijsttekker Elly de Jong gekscherend.

Wie er achter de actie kan zitten, is De Jong niet bekend. "We hebben onze mensen gevraagd om een foto te maken, als ze het zien gebeuren." De politie zegt ook een oogje in het zeil te houden. Zeker is dat de dief er geen gras over laat groeien: de posters zijn doorgaans na een dag verdwenen. In één geval bleek het ding al na een uur weg te zijn.

"Eerst dachten we nog dat er wat mis was met de lijm. Maar de posters zijn nergens meer te vinden. Ze zijn er dus echt afgehaald", zegt De Jong. Ze heeft de gemeente gevraagd om bij volgende verkiezingen een hoger geplaatst bord neer te zetten. Zo kunnen vandalen er moeilijker bij. Daarnaast ziet ze graag dat de borden wat groter worden gemaakt. Nu is het puzzelen geblazen.