Archief

'Kleine nieuwe inbraakgolf in Maassluis'

Maassluis heeft de afgelopen twee weken weer te maken gehad met een lichte stijging in het aantal inbraken. Burgemeester Karssen zegt verrast te zijn door "deze kleine nieuwe inbraakgolf".

Dit omdat er juist in januari een flinke afname was, nadat er in december een inbraakgolf had plaatsgevonden. De afgelopen tweeënhalve week vonden er in heel Maassluis tien woninginbraken plaats en twee poging daartoe.



De maatregelen die de burgemeester samen met officier van justitie en de chef van de politie is overeengekomen, blijven dan ook onverminderd van kracht. Welke maatregelen dit zijn kan de burgemeester niet aangeven. "We hebben in ieder geval de randen van de wet opgezocht", aldus burgemeester Karssen dinsdagavond tijdens de gemeenteraad. Hij zei dit nadat Sjoerd Kuiper van de PvdA de inbraken in de raad had aangekaart.



In navolging van enkele andere wijken in Maassluis, is de gemeente bezig om een buurtpreventieteam op te richten in de Molenwijk. Volgens de burgemeester hebben zich in deze wijk 30 mensen aangemeld. Daarmee zou het team het tot dusver grootste team in Maassluis worden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen