Archief

Heterdaad-hondenpoep kost 140 euro

De gemeente Westland maakt werk van het op heterdaad betrappen van hondenbezitters die de uitwerpselen van hun huisdier in de openbare ruimte laten liggen. Er zijn al diverse bekeuringen ter grootte van 140 euro uitgeschreven.

De maatregel ligt in het verlengde van vragen die eind vorige jaar door de fractie van GemeenteBelang Westland (GBW) waren gesteld naar aanleiding van de overlast in de omgeving van de molen in Monster.

Er wordt nu op diverse plaatsen in de gemeente gecontroleerd door zogeheten BOA's (buitengewoon opsporingsambtenaren). Volgens burgemeester Van der Tak gebeurt dit in de vroege ochtend, rond het middaguur en in de avond. De BOA's gaan zowel in uniform als in burger op pad.

Fractievoorzitter Duijsens van Westland Verstandig-LEO2.0 meldde woensdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad, dat hij brieven had gehad van bekeurde burgers met als strekking 'Help, doe hier wat aan!'. Hij bepleitte voorlichting over deze controles, maar stemde in met het beboeten, omdat hondenpoep op straat tot veel ergernis leidt.

Volgens GBW-fractievoorzitter Rijneveen is de reactie van overtreders nogal eens opmerkelijk. "Waar mensen moord en brand schreeuwen als ze een bekeuring van 36 euro krijgen voor een paar kilometer te hard rijden, accepteren zij gelaten een boete van 140 euro voor hondenpoep." Burgemeester Van der Tak: "Ja, het is wel een dure hoop".

Categorieen:
Monster Westland Algemeen