Archief

Lagere drempel voor 'zonnepanelensubsidie'

Er komt een lagere drempel voor Westlandse verenigingen om gebruik te kunnen maken van de komende subsidieregeling voor de toepassing van duurzame energieopwekking. Deze toezegging deed wethouder El Mokaddem maandagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Volgens het ontwerp van de regeling zou een vereniging zelf minimaal 10.000 euro moeten investeren om in aanmerking te komen voor de subsidie van 25 procent van het investeringsbedrag aan zonnepanelen, zonneboilers of andere vormen van duurzame energieopwekking. Mede dankzij de argumenten van inspreker Harald van Antwerpen van Scouting Kwintsheul, nam El Mokaddem de door CDA-raadslid De Jager geopperde drempel van 5.000 euro over.

Er komt nu een gewijzigd voorstel in de raadsvergadering van 3 maart op tafel. In de periode 2014 tot en met 2017 trekt de gemeente per jaar 125.000 euro uit. Per vereniging wordt een maximale subsidie van 25.000 euro toegekend. De regeling moet per 1 maart a.s. ingaan. Subsidieaanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Besparingsmaatregelen op het terrein van bijvoorbeeld isolatie of verlichting vallen niet onder de regeling.

Categorieen:
Westland Algemeen