Archief

Voldoende ideeën voor oude gemeentehuizen

De 'kansenavonden' die de gemeente Westland heeft gehouden om een nieuwe bestemming voor de oude gemeentehuizen te vinden, hebben voldoende ideeën opgeleverd. Burgemeester Van der Tak is tevreden: "De ideeën geven de richting aan waarin wij de nieuwe invulling moeten zoeken. Hiermee kunnen we marktpartijen benaderen die in de herontwikkeling geïnteresseerd zijn."

Voor het oude gemeentehuis van Naaldwijk werd een breed scala aan mogelijkheden geopperd, waaronder een spiritueel gezondheidscentrum, een nieuw theater, een 'Kulturhus' en een coffeeshop. De bibliotheek zou er graag haar centrale locatie willen vestigen. Ook was er een voorstel voor de realisatie van woongroepen voor jongeren met een beperking.

In 's-Gravenzande was de grote gemene deler een woonbestemming voor jongeren én ouderen samen. Er werd verwezen naar diverse andere projecten in Nederland gebaseerd op dit concept. Er werden diverse uitgewerkte plannen gepresenteerd. Ook in Wateringen kwam de behoefte aan woningen en andere voorzieningen voor ouderen naar voren, eventueel gecombineerd met woningen voor jongeren en/of woongroepen voor dementerenden. Daarnaast waren er ook ideeën voor een maatschappelijke of culturele invulling.