Archief

Bonden en FloraHolland eens over sociaal plan

Vakbonden CNV en FNV hebben woensdagmiddag een akkoord bereikt met FloraHolland over een verbeterd sociaal plan. Stakingen die de afgelopen week plaatsvonden bij de veiling in Honselersdijk worden daarmee opgeschort. Afgesproken is om de ontslagvergoeding te verhogen. Ook zijn er knopen doorgehakt over reiskostenvergoeding. "Dit is de beloning waar ze recht op hebben", reageert FNV naar haar achterban.

Het akkoord komt als geroepen. Vrijdag is het Valentijnsdag en dat betekent traditiegetrouw topdrukte op de bloemenveiling. FloraHolland spreekt dan ook over een 'Valentijns akkoord'. Zijn bedankt haar werknemers die ondanks stakingen door hebben gewerkt.

Burgemeester Sjaak van der Tak van Westland sprak dinsdagavond nog in een open brief zijn zorgen uit over de staking bij FloraHolland. Eind januari dreigden de bonden met acties wanneer er geen akkoord werd bereikt over een sociaal plan. In oktober werd bekend dat er 200 voltijdbanen verdwijnen bij de veiling. FloraHolland redeneert dat er minder werk is en dus ook minder banen nodig zijn.