Archief

Werkzaamheden waterberging Oranjebuurt begonnen

In de Oranjebuurt in De Lier is maandag begonnen met werkzaamheden om de wijk beter bestand te maken tegen wateroverlast. Tussen de Burgemeester Crezeelaan en de Koningin Julianalaan komt een waterberging.

Allereerst worden bomen en bossages gekapt, waarna in mei graafwerkzaamheden voor de waterberging beginnen. De waterpartij wordt voorzien van onder meer een vlonderbrug. Wandelaars moeten echter wel uitkijken, want bij hoogwater staat de brug onder water. Als alles volgens planning verloopt moet de waterberging aan het begin van de zomer gereed zijn.

De Oranjebuurt kampt al jaren met wateroverlast bij hevige regenval. In oktober van vorig jaar liep de buurt voor het laatst onder water. Meerdere straten en woningen kwamen onder water te staan. In sommige straten kwam het water zo hoog, dat diverse auto's vast liepen.

De afgelopen jaren zij er al diverse maatregelen genomen om overlast te voorkomen en die hebben volgens het Hoogheemraadschap van Delfland goede effecten. Het blijft gezien omstandigheden en de bebouwing in De Lier nog wel een lastig verhaal. De waterberging moet de overlast verminderen.

Categorieen:
De Lier Algemeen