Archief

D!K blijft aan kop Westlandse 100

De band D!K is opnieuw aanvoerder van de Westlandse 100 met het nummer Westland (want daar wordt belicht), zo bleek op oudejaarsdag aan het einde van de uitzending van deze ranglijst op WOS Radio. De bewerking van het liedje Brabant van Guus Meeuwis was vorig jaar op de hoogste positie binnengekomen.

De verrassende nummer 2 is No Comment met Look at my face, waarmee de regioformatie onlangs furore maakte in het tv-programma Holland's Got Talent. De Kromme Jongens zijn met hun Nummer 2 - van 2009 tot en met 2011 koploper - dit jaar naar de derde plaats gezakt.

Het nummer Bledde Bier van lijstaanvoerder D!K handhaafde zich op de vierde positie. De top vijf wordt gecompleteerd door de hoogste nieuweling: Rook op de Gantel van de groep Tis Weer Best. Dat is een bewerking van Smoke On The Water van Deep Purple.

Na Midlife van 3 Meter Peter volgt op de zevende positie het eerste nummer van buiten de regio: het in deze top honderd onverslijtbare Silent Lucidity van de Amerikaanse band Queensryche.

In totaal herbergt de nieuwe Westlandse 100 achttien nummers van Westlandse artiesten, waarbij de Kromme Jongens met zeven noteringen nog immer de hofleverancier zijn. Zie de volledige lijst op: www.wos.nl/westlandse100.

Categorieen:
Westland Algemeen