Archief

Inbraakgolf sinds kerst in Maassluis-West

In Maassluis zijn sinds eerste kerstdag bijna evenveel woninginbraken en pogingen daartoe geweest als in de voorafgaande dagen in december. Dat blijkt uit politiecijfers. Burgemeester Karssen waarschuwt de inwoners.

Vooral Maassluis-West heeft last van inbrekers. Zeven van de in totaal tien (pogingen tot) inbraak vonden daar plaats. Over heel december zijn er in Maassluis tot nu toe 23 inbraken of pogingen daartoe geweest. In november waren dat er 'slechts' elf.

Op twitter geeft burgemeester Karssen een waarschuwing af: "Maassluizers let op! Ernstige toename woninginbraken en pogingen vanaf 1e kerstdag. In slecht verlichte woningen of bij afwezigheid bewoners."

Ook in Westland zijn inbrekers op pad geweest. Daar zijn vanaf 25 december tien inbraken en vier pogingen geweest. In december staat de teller nu op vijftig. In Midden-Delfland zijn sinds kerst twee pogingen gedaan. In Hoek van Holland was één woninginbraak. De totaalcijfers voor die (deel)gemeenten voor december zijn respectievelijk negen en acht (pogingen tot) inbraak.