Archief

Veel animo voor slotcross Waterweg

Met een opkomst van 142 deelnemers kijkt de Maassluise Atletiekvereniging Waterweg tevreden terug op de zondagochtend gehouden slotaflevering van het Irado Cross Circuit 2013.

De wedstrijd over 3 kilometer werd gewonnen door Schipluidenaar Tristan Valkenburg (11.39). Eerste vrouw was Inga Michejenko uit Hoek van Holland in 12.34 en eerste jeugdatlete Nienke de Ruiter uit 's-Gravenzande (13.04).

Ook op de 6 kilometer heersten atleten van Olympus '70. Heulenaar Sjoerd van Marrewijk won in 22.48 en de in Amerika studerende Anne Luijten was in 25.56 de snelste vrouw.

Bij de finish van de 9 kilometer leek Pascal van Norden (AV Gouda) de beste papieren te hebben, maar hij rende de bocht om, waar hij rechtdoor had moeten gaan. Dat betekende nu de overwinning voor zijn Vlaardingse belager Ramon van der Wilde in 35.27. Voor Van Norden werd 35.34 afgedrukt.

De winnaar van het eindklassement bij de senioren, Honselersdijker René van der Stap, bleef aan de kant bij de slotcross. Hij was niet meer in te halen en spaarde zich liever voor de hoog aangeschreven Sylvestercross op oudejaarsdag in Soest. Tweede in dat eindklassement werd Maassluizer Michael Groeneweegen.

Bij de 40-plussers ging de eindzege naar Vlaardinger Leon van der Wilde, met op de tweede plaats Maassluizer Ron van den Berg.

Het klassement 6 kilometer werd bij de mannen gewonnen door Bob den Hartigh (Fortuna Vlaardingen) en bij de vrouwen door Kristel van den Berg. De Maassluise juniore bleef daarmee meervoudig Drekrees-winnares Jolanda Nell voor.

Het eindklassement werd bij de jongens gewonnen door Brad van Hoeven en bij de meisjes door Ilvia Hederik.