Archief

Zilver voor Knoppert bij NK baanwielrennen

Martijn Knoppert van wielervereniging Westland Wil Vooruit heeft vrijdag op de openingsdag van het NK baanwielrennen op het onderdeel achtervolging de zilveren medaille gewonnen bij de nieuwelingen jongens. Het NK baanwielrennen duurt tot en met 30 december en wordt gehouden in het Omnisport te Apeldoorn.

De 15-jarige 's-Gravenzander was al eerder succesvol dit seizoen. Zo won hij de zesdaagse van Amsterdam, werd hij Nederlands Kampioen ploegenachtervolging en won hij een meerdaagse competitie in Duitsland. Amber van der Hulst uit Hazerswoude, maar wel lid van WWV, heeft vrijdagavond op de openingsdag van het NK baanwielrennen op het onderdeel puntenkoers de Nederlandse titel behaald bij de nieuwelingen meisjes.

Judith Bloem, voorheen woonachtig in Kwintsheul, haalde brons op het onderdeel puntenkoers bij de elite dames. Bij de nieuwelingen meisjes wist Mylene de Zoete, eveneens lid van WWV, zowel bij de 500 meter tijdrit als de puntenkoers de vijfde plaats te behalen. Wateringer Jesper Asselman kwam op het onderdeel achtervolging bij de elite heren niet verder dan de elfde plaats.