Archief

Parkeerdruk Maasssluis neemt af

Het aantal woongebieden in Maassluis waar de gemiddelde parkeerdruk 85% of hoger is, is de afgelopen vijf jaar van zeven naar vier gedaald. Dit blijkt uit een onderzoek dat in oktober is uitgevoerd. Volgens het college van B en W geeft de uitkomst aan dat de maatregelen die in enkele wijken zijn getroffen, daadwerkelijk hebben geleid tot de beoogde vermindering van de parkeerdruk.

Gemiddeld is de parkeerdruk in woongebieden gedaald van 72% in 2008 naar 68% in 2013. Dat komt vooral door de uitbreiding van de parkeercapaciteit. De parkeerdruk in de Taanschuurpolder is van 122% gedaald naar 86%, in de Steendijkpolder zuidoost van 88% naar 78% en in de Steendijkpolder noordwest van 84% naar 72%. De gebieden waar de parkeerdruk nu nog boven de 85% ligt zijn Mozartlaan appartementen 110 t/m 324, Sluispolder west tussen de H.R. Holstlaan en Bilderdijklaan, de Sluidspolder oost tussen Laan 1940-1945, Vermeerlaan en Sportlaan en in de Taanschuurpolder.

De gemeente legt de prioriteit in de bestrijding van de parkeerdruk nu op de laatste vier gebieden. Daarbij wordt in samenspraak met de betreffende bewoners en ondernemers gezocht naar mogelijke oplossingen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen